Hypnose MasterclassesHypnose Masterclasses

Hypnose Masterclasses

Hypnose Masterclasses

Hypnose Masterclasses biedt trainingen en cursussen op basis van zien, ervaren en doen. Het uitgangspunt is ten alle tijden dat we werken met de mens als eerste en erna met de mens dat een probleem ervaart. Alle trainingen en cursussen worden gegeven vanuit ervaring. 

Hypnotiseren en werken met mensen om hen te helpen moet als een tweede taal zijn voor je. Teveel studenten staren zich blind op de hoeveelheid theorie die ze moeten onthouden of die ze geleerd wordt. 90% van de theorie ben je na 6 weken weer vergeten. Dit maakt mensen onzeker.

Het werken met hypnose en hypnotherapie is geen trucje dat je even toepast, het is ook niet iets wat je even online leert. Als hypnotherapeut of hypnotiseur zul je in de persoon moeten duiken die voor je zit of staat. Pas wanneer je dit gaat doen zul je op onbewust niveau veranderingen gaan maken met de client. Je zult de persoon echt moeten leren kennen en gaan toepassen wat zij goed kunnen en niet wat jij goed kunt.

De interactie met de persoon en de verbinding die je gaat maken met ze dat is alleen live te leren en toe te passen. Als je dit kunt dan zul je jezelf gaan onderscheiden van een hoop collega hypnotherapeuten.

Daarom zijn alle trainingen bij Hypnose Masterclasses live trainingen.

Doen en ervaren zorgt dat het bij je opgeslagen wordt. Ik omschrijf het wel eens als een taal leren. Je zult nooit een vreemde taal leren spreken door alleen een boek er over te bestuderen, je zult het moeten gaan doen en de stof eigen maken zodat je niet teveel hoeft na te denken over wat en waarom je iets doet. Dit is waarom veel aankomende hypnotiseurs afhaken, zelfs na een jaartraining of zelfs na 4 jarige opleidingen. Teveel theorie die vergeten wordt en dan denken dat ze het niet kunnen. Jammer!!! Al die theorie zorgt er voor dat je jezelf in hokjes laat stoppen en zal je beperken in jouw vrijheid in het werken met hypnose en mensen.

Teveel wordt soms gericht op wat je allemaal niet moet doen, waar je voor moet uitkijken en oppassen en dat zorgt voor angst bij een therapeut. Als je vanuit die basis werkt zul je tegen een hoop onzekerheid aanlopen en bang zijn te handelen.

Wanneer je de logica begrijpt van hypnotiseren, je logisch kunt werken met mensen en hun issues(wat het ook is), zul je vrij zijn van belemmeringen en onzekerheden en kun je lekker aan de slag.